Vrei să fii aproape de Dracula?

Bine ai venit la Casa Dracula

by ProLex

Casa de vacanță a contelui

C

ASA DRACULA by PRO LEX pentru că pensiunea se află în administrarea unuia dintre marile sindicate din România, ceea ce-i garantează un plus de profesionalism și seriozitate.
Dacă Dracula n-ar fi fost doar o legendă țesută de un american pasionat de istoria controversată a domnitorului român Vlad ”Dracul”, așadar dacă Dracula ar fi existat și ar fi trăit în vremurile noastre, cel mai probabil ar fi renunțat la viața solitară din saloanele întunecate ale castelului și ar fi ales să se cazeze la noi. Măcar în vacanțe!
În memoria contelui și-n cinstea alegerii lui, am numit pensiunea CASA DRACULA

C

ASA DRACULA este situată exact în centrul localității Bran și la distanță de doar 400 de metri de castel, important obiectiv istoric și cultural, care atrage permanent vizitatori, turiști români și străini interesați atât de fascinanta lume a cavalerilor care i-au populat, odinioară, saloanele, cât și de misterioasa legendă a lui Dracula, alias domnitorul roman Vlad Țepeș poreclit ”Dracul”. Și nu în ultimul rând de natura care te invadează din toate părțile.
ASA DRACULA by PRO LEX beneficiază din plin de ea. Se învecinează în spate, la stânga și la dreapta cu livezi de pomi fructiferi, iar peste drum, înșirată pe o coamă de deal, e o pădure de mesteceni. E un aspect aproape unic în Bran: o vilă în centru, în vecinătatea castelului, și totuși perfect izolată și protejată de dezavantajele turismului de masă.

P

ensiunea a primit patru margarete – corespondentul a patru stele în sistem hotelier – în clasificarea unităților de cazare agro-turistice.

CASA DRACULA by PROLEX pune la dispoziția turiștilor 8 camere duble și 2 apartamente, mult mai spațioase decât în majoritatea unităților de cazare din zonă. Fiecare camera e unicat grație mobilierului în culori diferite și pictat manual. Toate camerele au baie proprie, utilată cu instalații sanitare moderne. Camerele beneficiază de paturi confortabile pentru un somn odihnitor, fără coșmaruri cu vampiri, chiar și-n cazul camerelor cu vedere spre castel!

Locația mai dispune de încă un corp de clădire cu circuit închis.

Oaspeții au la dispoziție o sală de conferință care, la nevoie, se poate transforma în sală de jocuri, biliard și tenis de masă, în cazul grupurilor care aleg pensiunea ca destinație pentru team-building. De asemenea, turiștii beneficiază și de o bucătărie dotată cu aragaz electric cu inducție și frigider.

Pensiunea oferă 10 locuri de parcare gratuite și are o curte generoasă.

În spațiosul foișor de lemn, turiștii amatori de grătare își pot valorifica talentul culinar.
CASA DRACULA by PRO LEX are internet wireless în toate camerele, în zonele comune și în spațiul exterior.

Dracula, personajul romanului cu același nume scris la sfârșit de veac XIX de irlandezul Bram Stoker, este un conte transilvan, stăpân al unui castel ridicat pe un vârf de stâncă, de unde veghează valea râului șerpuind prin Principatul Transilvaniei.

El este adesea confundat cu Vlad Tepeș, prinţul valah, domn peste castelul, azi ruină, din Principatul Valahia. Cum Castelul Bran este singurul din Transilvania care corespunde descrierii lui Bram Stoker, lumea întreagă se referă la el ca fiind Castelul lui Dracula.

Comuna Bran din județul Brașov este o destinație turistică binecunoscută de români, dar și de străini. Cei care vor să trăiască sărbătoarea de Halloween la intensitate maximă, se pot caza la pensiune, iar distracţia și sperieturile le pot găsi la Castelul Bran. Numai între zidurile reci și obscure ale Castelului Bran, doritorii de groază și mister vor putea să intre în atmosfera sărbătorii de Halloween însoțiți de legendarul Conte Dracula și de dansul ielelor. De Halloween, dar și pe tot parcursul anului turiștii vor avea ocazia, la cerere, să bea un vin roșu ca sângele, în curtea interioară a pensiunii, în jurul unui grătar sângerând.